Start Integritetspolicy Behandling av personuppgifterEnstaka sida

Behandling av personuppgifter

Genom att handla hos Säljaren accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter enligt GDPR. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning.

Vi säljer aldrig, eller ger dina uppgifter vidare till tredjepart utan rättslig grund.

Detta är personuppgifter

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

Din personliga information är trygg hos oss

Vi har ansvaret för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund, och vi har ansvaret att reglerna efterföljs. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning, samt de tjänster du väljer själv att använda på vår hemsida.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Dessa uppgifter lagrar vi

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order lagrar vi ditt förnamn och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik. Dessa uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

Uppgifter som kan delas och med vilket syfte

Vid betalning med kreditkort eller fakturering

Vid genomförande av köp, delas information med betalleverantör om du valt att genomföra köpet med kreditkort eller fakturering. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.

Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.

Dina rättigheter och vad du kan begära från oss

Rätten till tillgång

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

Rätt till rättelse

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Rätten att bli glömd

Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

Ansvarig för dataskydd

Säljaren är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken. Åtkomst till dina egna uppgifter skyddas i enlighet med hemsidans Användarvillkor.

Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

Vi använder en av världens mest erfarna och använda plattform, som drivs av Hostinger internationella servertjänster, med goda referenser.

Vår egna drift förvaltas av Svenska Intervik Media Group, med senaste och säkraste versioner av Databaser, konfigurationer och Protokollsäkerhet. Inloggning och formulärshantering skyddas med flertal säkerhetsåtgärder.